Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj kupuje pozemky na letišti v Růžodole. Chce na nich postavit zázemí pro záchrannou službu

Mgr. Fulková Andrea

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 29. 06. 2017 12:36
  • Ekonomika
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje se po dlouhých jednáních se Statutárním městem Liberec dohodla na odkupu pozemků na libereckém letišti, a to za částku ve výši necelých 4 milionů korun. Na předmětných pozemcích budou vystavěny garáže pro Zdravotnickou záchrannou službu Libereckého kraje.

„Liberecký kraj dlouhodobě usiloval o to, aby záchranka měla na letišti svoje zázemí,“ říká Přemysl Sobotka, náměstek hejtmana pro zdravotnictví. „V situaci, kdy je člověk ohrožen na životě je každá vteřina drahá a stabilní přítomnost sanitky na růžodolském letišti proto má smysl,“ vysvětluje náměstek Sobotka.  

„V rámci majetkoprávních jednání musel kraj vyřešit problematiku výmazu věcného břemene, které by zatěžovalo předmět prodeje a bránilo by k vybudování nového zázemí pro rychlou zdravotnickou pomoc,“ objasňuje překonané úskalí Jitka Volfová, statutární náměstkyně pro ekonomiku, správu majetku a informatiku.

„I přesto, že se jedná o veřejně prospěšný projekt, trvalo Statutární město Liberec na prodeji pozemků za tržní cenu,“ doplňuje Přemysl Sobotka. „Nicméně žádná cena za lidský život není vysoká, a proto Liberecký kraj za možnost vytvoření lepších podmínek pro zdravotníky záchranné služby městu zaplatil 3.754.052 korun,“ dodává náměstek.

Liberecký kraj usiloval o koupi zmiňovaných pozemků z důvodu uceleného vlastnictví v dané lokalitě a z důvodu přípravných investičních aktivit spočívajících ve vybudování nového zázemí pro rychlou záchrannou pomoc. Záměr odkupu pozemků včera odsouhlasilo i krajské zastupitelstvo. Po převedení ploch do vlastnictví kraje a po následné výstavbě prostor zázemí opustí Zdravotnická záchranná služba LK prvorepublikovou vilu v liberecké Klostermannově ulici.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky