Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Burzy filantropie zaujaly i na Liberecku

10. 01. 2014

Radní pro sociální oblast Pavel Šotola se podělil o zkušenosti s takzvanými burzami filantropie se zástupci Libereckého kraje. Spolu s ředitelkou Koalice nevládek Pardubicka Janou Machovou shrnuli pro náměstka hejtmana LK Marka Pietera a jeho spolupracovníky jejich dosavadní přínos pro neziskový sektor v kraji. Nápad, který vznikl podle inspirace televizního pořadu Dne D, by mohl dobře fungovat i v dalších krajích.

„Burzy filantropie mají v Pardubickém kraji za sebou již tři roky a daří se jim rok od roku lépe. Neziskové organizace v nich před zástupci veřejné správy a donátory z řad podnikatelů obhajují své projekty a snaží se na ně získat podporu buď finanční, nebo materiální. Tímto způsobem se v Pardubickém kraji podařilo v roce 2013 financovat celkem 32 potřebných projektů z oblasti sociální péče, ochrany životního prostředí či volnočasových aktivit. Celková hodnota darů přitom přesáhla částku 1,2 miliony korun,“ uvedl Pavel Šotola.

Regionální burzy se budou konat i v letošním roce, a to v červnu na Chrudimsku a Pardubicku, v říjnu na Orlickoústecku a Svitavsku. Přihlášky do všech burz se budou podávat již v 1. pololetí letošního roku.

 

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 739541588