Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dobrovolní hasiči v Desné mají nového pomocníka, přestavěný Ford Tranzit

Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 31. 01. 2014 12:18
  • Ekonomika
  • Zastupitelstvo

Sdílet článek

Jednotka dobrovolných hasičů v Desné tento týden převzala do užívání vozidlo Ford Tranzit. Slavnostní události se kromě zástupců města a hasičů zúčastnil i ekonomický náměstek hejtmana LK Marek Pieter.

Vůz jednotce pořídilo město Desná. Pro samotné zásahy v terénu byla ale potřeba jeho přestavba, která dohromady přišla na 308.429 Kč.  Liberecký kraj ze svého dotačního fondu přispěl 180.000 Kč. Dalších 50.000 Kč získali hasiči jako sponzorský dar od firmy Preciosa Ornela. Stejnou částku uhradila ze svých prostředků sama jednotka a zbytek doplatilo město.

Celou akci zorganizoval a úvodní slovo pronesl velitel družstva Josef Jirouš. Mezi hosty přivítal starostu města Jaroslava Kořínka, místostarostu Petra Šikolu, vedoucího okresní rady velitelů Jana Šefra ze Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, dále Petra Štajnce z Krajského ředitelství HZS LK, Pavla Michka z firmy Desko a náměstka hejtmana Marka Pietera. Ten hasičům poděkoval za jejich práci a vozidlo slavnostně pokřtil šampaňským. „Hasičům přeji, aby jim vozidlo sloužilo co nejdéle a ať mají, co nejméně výjezdů,“ uvedl náměstek.
„Slavnostní předání nového vozidla proběhlo v přátelské atmosféře. Celou akci jsme zakončili v hasičárně, kde bylo připraveno malé občerstvení,“ doplnil velitel družstva Josef Jirouš.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky