Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj jako první v republice začal také zveřejňovat smlouvy svých příspěvkových organizací v Registru smluv

Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 17. 01. 2014 10:14
  • Ekonomika

Sdílet článek

Liberecký kraj jako první orgán veřejné správy v ČR zapojil do systému zveřejňování smluv a objednávek na internetu i své příspěvkové organizace. Prostřednictvím Portálu veřejné správy se tak každý může podívat na smluvní vztahy, které příspěvkové organizace zřizované Libereckým krajem uzavírají a za jakých podmínek.

„Registr smluv je připraven pro pořizování dat, respektive zveřejňování smluv, všech organizací s majetkovou účastí Libereckého kraje. Jeho využívání právě i pro naše příspěvkové organizace považujeme za další naplnění cílů krajské koalice směrem ke zlepšení přístupu veřejnosti k informacím,“ říká ekonomický náměstek hejtmana LK Marek Pieter.

První smlouvu příspěvkové organizace zřizované Libereckým krajem v Registru smluv najdete na:
http://portal.gov.cz/portal/obcan/rejstriky/data/10013/2014/01/rec-175342768.html

Dohromady má Liberecký kraj 95 příspěvkových organizací a organizací s majetkovou účastí.

V Registru smluv má právo zveřejňovat záznamy každý orgán veřejné moci bez nutnosti jakékoli další aktivace či povolování přístupu, a to zdarma. Ostatním zájemcům o publikaci smluv v rámci registru může toto právo přidělit Ministerstvo vnitra.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky