Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj pomůže zlepšit komfort návštěvníků i pohodlí orchestru Divadla F. X. Šaldy

Bc. Markéta Žitná (Dědková)

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 05. 04. 2018 00:00
  • Ekonomika

Sdílet článek

Díky výbornému hospodářskému výsledku Libereckého kraje může kraj v letošním roce realizovat řadu projektů ve všech rezortech a podpořit také nejrůznější záměry na svém území. Jedním z nich je výměna židlí na malé scéně Divadla F. X. Šaldy.

„Liberecký kraj si uvědomuje význam třísouborového Divadla F. X. Šaldy v Liberci a chce pomoci zlepšit komfort návštěvníků a členů orchestru. Z tohoto důvodu budeme částkou 1 milionu korun financovat nákup židlí do Malého divadla a také pro celý orchestr Divadla F. X. Šaldy,“ vysvětluje rozhodnutí rady kraje Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Židle v Malém divadle jsou využívány již více než 15 let a nejsou stohovatelné, což znamená velké nároky na prostor v případě skladování. Po letech užívání jsou navíc ve značně zdevastovaném stavu. Hráči orchestru mají k dispozici běžné polstrované židle, které nesplňují ani základní ergonomické požadavky. Ty budou nahrazeny speciálními židlemi přímo určenými pro orchestrální hráče.

„V rezortu kultury, památkové péče a cestovního ruchu musí kraj také počítat s prostředky na navýšení mezd, protože tento rezort je jediný, kde vláda rozhodla o navýšení bez jakékoliv kompenzace. Celkově bude rezort rozdělovat téměř 14,5 milionu korun,“ komentuje navýšení finančních prostředků Jitka Volfová, statutární náměstkyně hejtmana Libereckého kraje.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky