Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na nové pokoje přidal kraj z výtěžku hejtmanského plesu

Bc. Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 31. 05. 2018 00:00
  • Ekonomika
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Maminky s dětmi, které zůstávají v nemocnici po porodu delší dobu, budou v České Lípě v novém prostředí. Pokoje na Novorozeneckém oddělení Nemocnice s poliklinikou v České Lípě prošly zásadní rekonstrukcí, všechny mají nové sociální zázemí a moderní vybavení. Liberecký kraj podporuje své zdravotnické zařízení významnými částkami, v loňském roce to bylo 70 milionů korun, o rok před tím necelých 21,5 milionu korun. Rozhodnutím zastupitelů na květnovém jednání dostane českolipská nemocnice na investice dalších 9 milionů korun z rozpočtu kraje.

 „Jsem rád, že finanční výtěžek letošního hejtmanského plesu skončil také právě v těchto pokojích určených pro maminky s narozenými dětmi, které mají nějaké zdravotní potíže,“ řekl ve čtvrtek 31. května při slavnostním představení pokojů hejtman Libereckého kraje Martin Půta. Přestavbu a modernizaci standardních pokojů Novorozeneckého oddělení mohla nemocnice realizovat díky výtěžku z hejtmanského plesu. Ten přinesl českolipské nemocnici celkovou částku 765.166 Kč. Mezi dárci, kteří rekonstrukci dotčených pokojů konkrétně tímto výtěžkem podpořili, patřil právě Liberecký kraj, dále po 150.000 Kč také nadační fond Dům Ronalda McDonalda a společnost Kitl. Modernizaci podpořila dále také společnost Proma Reha.

 „Máme za sebou první krok v rámci rekonstrukce a modernizace Novorozeneckého
i Gynekologického oddělení,
“ řekl generální ředitel českolipské nemocnice Ing. Pavel Marek. „Samozřejmě děkujeme našim donátorům, díky kterým jsme mohli tyto první nové pokoje
pro maminky a jejich novorozence realizovat a dnes představit
,“ doplnil. V podobném duchu pak bude rekonstrukce pokračovat, dotýká se nejen standardních pokojů oddělení, ale na první etapu již navázala například rekonstrukce Novorozenecké JIP. Nemocnice stále hledá partnery na pokračování této komplexní rekonstrukce, úspěšná již byla například u některých měst a obcí.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky