Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Nákup hygienických potřeb na elektronické aukci přinesl úsporu 30%

23. 11. 2015

Společně pro třináct příspěvkových organizací sociálního resortu nakoupil Liberecký kraj toaletní papír poprvé prostřednictvím elektronické aukce. Na nákupu hygienických potřeb ušetřil více než 17 tisíc korun (29,83%) oproti předchozímu nákupu, který se ještě pořizoval běžným způsobem.

„Jsem rád za takový výsledek elektronické aukce. Potvrdil úspěšnost tohoto systému, který využívá krajský úřad dlouhodobě. V současné době zahajujeme nákupy v centrálních aukcích v krajské správě silnic a Zdravotnické záchranné službě Libereckého kraje, které si budou tyto nákupy dělat samy pro sebe. Po výborném výsledku této první aukce počítáme s dalšími nákupy prostřednictvím e-aukce i pro organizace resortu sociálního a resortu školství,“ uvedl náměstek hejtmana pro ekonomiku Marek Pieter.

V rámci uskutečněné elektronické aukce bylo vysoutěženo celkem 4843 ks toaletních papíru, dvacet tři různých druhů za 40.175 Kč. Ušetřit se tak podařilo 17. 075 Kč (ceny jsou včetně DPH). Původně resort sociálních věcí, při posledním nákupu, toaletní papíry pořídil za 57.251,55 Kč s DPH. Množství nyní vystačí pro třináct organizací na listopad a prosinec 2015. 

„V Centrálních aukcích bude Liberecký kraj pokračovat, neboť úspora je oproti nákupu příspěvkových organizací značná,“ doplnil Marek Pieter. Další centrální nákupy jsou naplánovány na rok 2016, pořízeny jejich prostřednictvím budou opět hygienické potřeby, spotřební materiál k informačním technologiím a další komodity. 

Krajská správa silnice Libereckého kraje už komoditně nakupuje, například specifické systémy do vozidel, u záchranné služby pak jde o nákupy například zdravotnických potřeb, jejichž kvalita se dá jednoznačně určit. Na komoditní burze také Liberecký kraj nakupuje prostřednictvím elektronické aukce energie (elektřina, plyn).         

Daníčková Blanka
blanka.danickova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 732765215