Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Pohled z nejvyšší budovy v Liberci je on-line

Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 27. 01. 2014 16:57
  • Ekonomika

Sdílet článek

Ještěd, sjezdovku v Javorníku, Jizerské hory i příjezd do Liberce od Turnova je možné nově online sledovat na internetových stránkách Krajského úřadu Libereckého kraje.

Kraj využil svého sídla v centru Liberce a umístil na střechu budovy webkameru bez ukládání dat. Díky ní se lidé mohou podívat v přímém přenosu na zajímavá místa Libereckého kraje. Veřejnost se na obraz dostane přes internetové stránky krajského úřadu, konkrétně pod záložkou Aktuálně – Online kamera http://www.kraj-lbc.cz/kamera.

„Díky kameře se teď mohou z nejvyšší výškové budovy v Liberci a zároveň z 13-té nejvyšší budovy v České republice, tedy krajského úřadu, rozhlédnout i ti zájemci, kteří ještě neměli příležitost navštívit naši vyhlídkovou terasu. Právě ta během letních měsíců nabízí jedinečný pohled z výšky 80-ti metrů,“ doplnil náměstek hejtmana pro ekonomiku, investice, správu majetku a informatiku Marek Pieter.

Kromě možnosti rotace kamera podporuje denní i noční vidění. Ve dne na opticky dostupné objekty a hřebeny okolních hor přináší barevný záběr. Systém obslouží libovolný počet současně připojených  návštěvníků a přitom nedojde k přetížení webu krajského úřadu.

Technické parametry:
Obrazový čip - 1/3" CCD čip s progresivním snímáním obrazu
Objektiv -  Varifokální objektiv s ohniskovou vzdáleností f = 4,7 – 84,6 mm
Pozorovací úhel- 3,2 – 55,2°
Světelnost - F = 1,6 – 2,8
18 x optický ZOOM
Zpracování videa - Motion JPEG, H.264
Maximální rozlišení - 1 280 x 720
Snímkovací frekvence - 25 snímků / s pro všechna rozlišení
Vyhřívaná – zabrání zamrznutí a rosení apod.
Automatická clona a ostření
Rotace: neomezeně 360 stupňů
Limity  tras:  max. 19 uložených pozic, a  z nich neomezeně  komplikovaná  cesta.
Trasy: DEN a NOC, změna 7:00 a 17:00
Celkové náklady na pořízení a instalaci: 70 430,00 Kč bez DPH

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky