Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Portál S.O.S Liberecký kraj je úspěšný. Radí občanům a inspiruje další kraje

06. 02. 2019

Portál pomáhá od května loňského roku občanům v kraji vyřešit zapeklité situace. Na adrese www.sos-lbc.cz najdou zájemci veškeré odpovědi na otázky, které je trápí v běžném životě. Jaké formuláře potřebujete na úřad? Co dělat při nedostatku financí pro zaplacení nájmu? Jak postupovat při nečekané události? To vše řeší právě portál S.O.S Liberecký kraj. Za dobu svého provozu ho navštívilo více jak 4.000 uživatelů. Podobné řešení hledají nyní i v jiných krajích.

„Jsem ráda, že se stal portál pro běžného občana velice užitečným. Každý z nás již za svůj život řešil různé malé i velké problémy. Díky portálu může člověk najít správný směr v situacích, kdy si neví rady. O jeho potřebě nás ujistilo zejména to, že podobné řešení hledají i v jiných krajích. V některých případech jsme již navázali užší spolupráci, kterou bychom rádi v budoucnosti zužitkovali pro další rozvoj služeb občanům regionu,“ uvedla Jitka Volfová, statutární náměstkyně hejtmana pro resort ekonomiky, správy majetku a informatiky.

Liberecký kraj je první institucí svého druhu, která vytvořila interaktivní portál propojující svět sociálních, zdravotních a dalších veřejných služeb přehledně na jednom místě. Vydává k tomu ještě návodný letáček, kde lze najít třeba důležitá telefonní čísla a další informace. Letáčky je možné získat v zařízeních sociálních a zdravotnických služeb nebo na některých infocentrech měst. Kraj dlouhodobě investuje do zřizovaných zdravotnických i sociálních zařízení a zapojuje se do řady projektů směřujících ke zlepšení služeb pro občany.

Krajský portál za dobu provozu navštívilo více než 4.000 unikátních uživatelů. Na jeho vytvoření se podílela i členka Zastupitelstva Libereckého kraje Martina Teplá. Portál začal kraj připravovat na jaře roku 2017.

Mgr. Filip Trdla
filip.trdla@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226307