Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Starostka v doprovodu Arnošta Františka de Pauli z Waldsteina převezme od Libereckého kraje zámek Doksy

Mgr. Langer Jiří

  • 08. 04. 2015 10:49
  • Ekonomika
  • Magazín

Sdílet článek

Starostka města Doksy Eva Burešová v doprovodu Arnošta Františka de Pauli z Waldsteina (v podání Petra Matouška z Divadélka na dlani) a jeho choti převezme 15. dubna v 17 hodin z rukou hejtmana Libereckého kraje Martina Půty a jeho statutární náměstkyně Hany Maierové dokský zámek do vlastnictví města.  

Zastupitelé Doks 14. 1. 2015 odsouhlasili smlouvu s Libereckým krajem o převzetí zámku jako bezplatného daru. Darovací smlouvu už v srpnu 2014 schválili krajští zastupitelé, v říjnu téhož roku se k převzetí zámku postavili kladně v anketě i hlasující obyvatelé Doks.

Program: Uvítání v zahradě zámku, procházka parkem, prohlídka historicky zajímavých prostor zámku, (živá hudba, kejklíři), v Rytířském sále předání zámku do užívání, a to vše za doprovodu veselých skečí z doby Arnošta Františka de Pauli z Waldsteina v podání herců Divadýlka na dlani z Mladé Boleslavi.

Ukončení slavnostního předání se předpokládá kolem 18 hodiny.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky