Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Stavba lůžkového hospice výrazně pokročila

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 02. 06. 2015 11:48
  • Ekonomika
  • Magazín

Sdílet článek

Stavba budoucího lůžkového hospice v Liberci výrazně pokročila. Nová podoba zařízení pro nevyléčitelně nemocné pacienty začíná dostávat konkrétní obrysy, přesvědčil se o tom v rámci kontrolního dne i náměstek hejtmana Libereckého kraje Marek Pieter. V objektu bývalého kojeneckého ústavu v ulici U Sirotčince se začalo s přestavbou v červenci 2014, hotové mají být práce letos v srpnu.

Youtube video

Ke konci se blíží rekonstrukce administrativní budovy, pokračuje výstavba pokojů, sociálního zázemí, výtahů a dalších prostor v hlavní budově, stejně jako ve dvou přístavbách. Pokládají se rozvody, sádrokartony, tepelná izolace, dělají se betonové podlahy nebo obklady z dlažby a mnohé další činnosti uvnitř objektů. Z vnější strany je již na některých částech hotová i fasáda,“ popsal Marek Pieter. Novou podobu dostává i vnitřní prostor, kde bude rozlučková kaple.

Celková skutečná prostavěnost je již 42.063.795 Kč, tedy téměř 50%, celková cena za provedené dílo má být 85.821.959 Kč.

V krátké době Liberecký kraj bude zveřejňovat výběrové řízení na dodavatele interiérového vybavení, včetně nábytku.

Výstavba lůžkového hospice zahrnuje rekonstrukci objektu bývalého sirotčince a realizaci 3 nových bočních přístaveb. Objekt bude sloužit jako lůžková část hospice a bude v něm umístěno 28 lůžek. V 1PP budou technické místnosti, umístění vzduchotechnické jednotky a ústřední vytápění. V 1NP vznikne ambulance, šatny personálu, recepce, přípravna jídel, sociální zázemí, garáž a technické místnosti. V 2NP vznikne 14 pokojů s vlastním sociálním zázemím, sesterna s denní místností, čajová kuchyně a jídelna. V 3NP 14 pokojů, sesterna, kuchyně, kaple K zadní části objektu je navržena nová přístavba stacionáře s venkovní terasou, která je již zčásti postavena.V4NP vestavba stávajícího podkroví zahrnuje 5 pokojů s vlastním sociálním zázemím, technické místnosti se strojovnami vzduchotechniky. V objektu budou 2 lůžkové a 2 nákladní výtahy.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky