Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Výpisy i body pro řidiče. Czech Point na kraji šetří čas už téměř patnáct let

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 12. 01. 2022 16:08
  • Ekonomika

Sdílet článek

Získat výpisy z  živnostenského rejstříku, obchodní rejstříku, katastru nemovitostí a rejstříku trestů, stejně jako ověřit si podpisy a listiny mohou lidé díky elektronické službě Czech Point již bezmála patnáct let na recepci Krajského úřadu Libereckého kraje. Výhodami tohoto systému jsou zjednodušení potřebných procesů pro občany i úředníky a výrazná úspora času.

Službu Czech Point nabízí krajský úřad od počátku roku 2008. „Podpora elektronizace služeb je pro kraj zásadní. Je to ryze současná cesta, která jednoznačně míří k dosažení co nejvyšší kvality naší práce pro obyvatele regionu a k tomu, aby vyřizování úředních záležitostí trvalo co nejkratší dobu. Czech Point poskytuje všem rovnoprávný přístup ke službám veřejné správy,“ uvedl Zbyněk Miklík, náměstek hejtmana pro resort ekonomiky, majetku, veřejných zakázek a informatiky.

Za poslední rok řešilo pracoviště Czech Pointu na krajském úřadu 1851 událostí. Počet ověřených výstupů z informačních systémů veřejné správy dosáhl bezmála sedmi set, zápisových lístků pro uchazeče o studium bylo vydáno necelých tři sta. Rekordmanem se stalo ověřování listin a popisů, kterýžto úkon provedli pracovníci centra téměř tisíckrát.

Služba Czech Point je k dispozici na recepci krajského úřadu o pondělcích a středách od 8 do 17, v úterky a čtvrtky od 8 do 15 a o pátcích od 8 do 14 hodin. Mimo jiné lze jejím prostřednictvím podat žádost o zřízení datové schránky, pořídit výpisy z insolvenčního rejstříku, katastru nemovitostí, rejstříku trestů, veřejných rejstříků, živnostenského rejstříku či výpisy elektronických receptů. 

Poplatek za ověřený výpis se řídí zákonem o správních poplatcích a činí 100 korun za první stranu a 50 Kč za každou následující. Nahlédnutí do bodového systému řidičů vyjde na dvacet korun. Více informací se nalézá na odkazu: Jaké služby poskytuje Czech POINT? – Czech POINT.

  • statistika využití Czech Point na kraji 2020 a 2021 (.xlsx)
    12 kB
    12. 01. 2022 16:18

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky