Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ekonomická rada LK může pomoci v rozvoji Libereckého kraje

Mgr. Langer Jiří

  • 29. 04. 2013 16:23
  • Ekonomika
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

 

Ekonomická rada Libereckého kraje, která se poprvé sešla v polovině dubna v sídle Libereckého kraje v Liberci, hodlá pomoci hejtmanovi a dalším členům Rady LK v rozvoji Libereckého kraje.

Vedle hejtmana Martina Půty se prvního jednání zúčastnili také radní pro školství a zaměstnanost Alena Losová a radní pro regionální rozvoj a evropské projekty Ivana Hujerová.

Krajskou politiku budou spolu s nimi ovlivňovat významní podnikatelé a zaměstnavatelé z regionu, ale i představitelé vysokých škol nebo hospodářských profesních sdružení.

„Jejich zkušenosti se nám budou určitě hodit, vždyť například naši předchůdci nám zanechali více než miliardový dluh,“ řekl hejtman s tím, že členství v radě je dobrovolné.

Kdo tedy bude hejtmanovi a členů Rady LK radit: Petr Pávek – bývalý starosta obce Jindřichovice pod Smrkem a bývalý náměstek ministra, Jan Van Geet - spolumajitelem developerské společnosti VGP, Ing. Pavel Juříček, PhD.  – generální ředitel Brano Group, Dalibor Dědek – jeden ze čtyř zakladatelů Jablotronu, Prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs – rektor TUL, Ing. Lukáš Pytloun – majitel Pytloun Hotel *** Liberec, Ing. Ludvík Karl – generální ředitel Preciosa a.s., Ing. Vladimír Opatrný – předseda představenstva KHK Liberec, Ing. Roman Lenner – generální ředitel Valbek – EU, s.r.o., Ing. Jiří Sameš – předseda představenstva Agro Bílá, a.s, Jiří Maděra – generální ředitel Bombardier Transportation, Ing. Jaroslav Ungerman – Československá konfederace odborových svazů, Jaroslav Zeman, majitel DETOA, a.s., senátor, Prof. Ing. Petr Moos, CSc. – prorektor ČVUT, Ing. Petr Morávek CSc. – ředitel společnosti Atrea, Ing. Zdeněk Janeček – místopředseda dozorčí rady FK Baumit, a Dr. Ing. Karel Balatka – ředitel Densa.

Závěry jednání, na tom prvním se hovořilo zejména o rekonstrukci silnic a možné harmonizaci středních škol,  budou veřejné a například při zasedání zastupitelstva budou mít členové Ekonomické rady možnost vystoupit a obhájit svá doporučení, která krajským politikům dali.

 Další zasedání ER LK se uskuteční 26. června.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky