Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajští úředníci se radili v St. Gallenu jak zadávat veřejné zakázky

Mgr. Langer Jiří

  • 26. 09. 2013 10:18
  • Ekonomika

Sdílet článek

Náměstek hejtmana LK pro ekonomiku Marek Pieter absolvoval společně se zástupci oddělení veřejných zakázek a právního oddělení čtyřdenní studijní pobyt v partnerském kantonu ve švýcarském St. Gallenu.

Soubor přednášek byl příležitostí vzájemného předávání zkušeností a postupů při zadávání veřejných zakázek se zástupci švýcarské strany. Jednání se zúčastnil také představitel stavebního departmentu Willi Haag.

Zástupci stavebního departmentu St. Gallen seznámili zástupce Libereckého kraje s právními předpisy upravujícími zadávání veřejných zakázek v kantonu St. Gallen, s elektronickým systémem „Simap“, v němž se zveřejňují všechna výběrová řízení veřejných zadavatelů, a který umožňuje uchazečům vyhledat si pro ně vhodná výběrová řízení.

„Dále jsme se například dozvěděli právní možnosti daných uchazečů k ochraně jejich práv, pokud se domnívají, že byla v průběhu zadávacího řízení porušena,“ řekl náměstek hejtmana.

 Liberecká delegace seznámila švýcarskou stranu s fungováním systému zadávání veřejných zakázek v České republice a především v Libereckém kraji.

„Společně jsme se shodli, že průběh zadávacího řízení je v obou zemích podobný s tím rozdílem, že ve Švýcarsku je veřejným zadavatelům dána větší možnost volného uvážení, protože právní úprava tam není tak striktní a podrobná jako je v České republice,“ poznamenal Marek Pieter s tím, že nicméně shledali odlišnost v systému v tom, jaký orgán rozhoduje o stížnostech na průběh zadávacího řízení a jak dlouho toto řízení trvá.

Obě delegace se domluvily, že příští setkání se uskuteční na jaře 2014, kdy budou švýcarští představitelé pozváni do Liberce, aby jim byl detailně představen český systém zadávání veřejných zakázek.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky