Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj plánuje vybudovat inovační centrum

Šírová Květa

  • 11. 04. 2013 15:03
  • Ekonomika
  • Rozvoj

Sdílet článek

S myšlenkou vybudování Inovačního centra v Libereckém kraji přišel náměstek hejtmana LK Marek Pieter. Inspiraci pro vybudování centra, které by podporovalo vznik nových firem s využíváním v inovačních technologiích a komerční využití
výzkumu a vývoje, čerpal v Jihomoravském kraji, doprovodila ho radní LK Ivana Hujerová.
 

„Liberecký kraj má velký zájem vytvořit podobné inovační centrum s podporou využití HI-TECH technologií. V první fázi bude zaměřeno především na START-UP a inovační inkubátory, ve kterých chceme pomoci rozjet vlastní podnikání osob s inovačním projektem od zajištění zázemí, přes administrativní pomoc, workshopy až po práci se zkušenými mentory “ sdělil náměstek Pieter.

Jihomoravské inovační centrum (JIC) v Brně funguje od roku 2003 a jeho hlavní činností je zprostředkování propojení univerzit a
vědeckovýzkumných institucí s podnikatelskou sférou, s cílem maximalizovat přínos výzkumu a vývoje na regionální a národní úrovni. Náměstek a radní Ivana Hujerová, pověřená řízením hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova se proto setkali s Petrem Chládkem, manažerem Regionální inovační strategie Jihomoravského kraje a Michaelou Šuleřovou z Inovačního centra.

Jihomoravské inovační centrum vzniklo jako zájmové sdružení právnických osob v roce 2003. Členy sdružení jsou Jihomoravský kraj, Statutární město Brno, Masarykova univerzita, Vysoké učení technické v Brně, Mendelova univerzita v Brně a Veterinární a farmaceutická univerzita Brno. Jeho smyslem je pomáhat lidem tvořit firmy, které mění svět. Snaží se vytvářet prostředí vzájemné důvěry. Jeho služby jsou velmi transparentní.

JIC se podařilo ve spolupráci s ostatními partnery vytvořit stovky kvalifikovaných pracovních míst ve 110 technologických firmách.
 

Do roku 2020 přineseme Jihomoravskému kraji 1 novou firmu s miliardovým ročním obratem, 3 regionální společnosti s celosvětovým dosahem, 500 mezinárodně konkurenceschopných firem a 2020 vysoce kvalifikovaných pracovních míst,“ popsala vizi Inovačního centra Michaela Šuleřová.

Dalším cílem Jihomoravského Inovačního centra je pomoci České republice do TOP 20 nejlepších ekonomik světa.

„Jsme průkopníky na poli inovací v ČR, našim zákazníkům jsme spolehlivými partnery, vytváříme prostředí vzájemné důvěry a námi poskytované služby jsou transparentní,“ doplnil Petr Chládek.



 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky