Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstek Pieter navazuje spolupráci s krajem Vysočina

Šírová Květa

  • 05. 04. 2013 08:36
  • Ekonomika

Sdílet článek

O zkušenostech kraje Vysočina se zavedením portálu pro řízení příspěvkových organizací, přípravě rozklikávacího rozpočtu či nákupu služeb prostřednictvím elektronických aukcí včera v Jihlavě jednal náměstek hejtmana LK Marek Pieter s náměstkem hejtmana KV pro oblast financí, Vladimírem Novotným. Náměstci porovnávali způsoby práce obou krajů a dohodli se na pravidelných setkáních i za účasti odborníků obou úřadů. 

„Jsem rád, že se podařilo navázat takto úzkou spolupráci. Myslím, že je dobře, když si samosprávy mezi sebou mohou vyměňovat informace, které povedou k větší efektivitě práce krajských úřadů,“ říká náměstek Pieter s tím, že témat, o kterých jednal s náměstkem kraje Vysočina, bylo opravdu hodně.

„Nejvíce mně zaujala webová aplikace, která umožní kontrolovat transparentní hospodaření kraje. Vysočina má v plánu tento systém do měsíce zpustit. Občan se díky němu dostane až k prohlédnutí faktury za provedenou službu,“ rozvádí náměstek Pieter.

Dále náměstci probírali témata jako je plnění rozpočtu jednotlivých odborů krajů, financování a hospodaření zdravotních center či nemocnic a dalších příspěvkových organizací, způsoby financování oprav silnic v obou krajích, veřejné dopravy, možnosti výkupů pozemků pod silnicemi v majetku soukromých vlastníků, či přípravě veřejných zakázek na autobusového dopravce v obou krajích.

„Dále jsme se shodli, že je pro všechny kraje velkou zátěží to, jak stát snižuje podporu jednotlivých služeb zajišťovaných kraji (např. sociální služby, zdravotnictví) a dále předává služby na samosprávy krajů bez finančního vykrytí. Pozastavili jsme se také nad nerovnoměrným způsobem přerozdělování finančních prostředků do rozpočtů jednotlivých krajů a nutnosti řešit rozpočtové určení krajů“ doplnil Pieter.

Výsledkem jednání je příslib další spolupráce mezi radními při tvorbě transparentních opatření, způsobu elektronických auditů a jejich pravidelná setkání za účasti odborných pracovníků obou krajských úřadů.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky