Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Starostové Mikroregionu Tanvaldsko se sešli na kraji

Šírová Květa

  • 20. 03. 2013 12:35
  • Ekonomika

Sdílet článek

Starostové Mikroregionu Tanvaldsko se koncem minulého týdne sešli v sídle Libereckého kraje s náměstkem hejtmana LK Markem Pieterem a radní Ivanou Hujerovou. Cílem setkání bylo vzájemné informování o dění v mikroregionu.

„Setkávat se starosty mikroregionu a nejen Tanvaldska se chceme pravidelně. Na pracovním setkání jsme se zabývali problémy, které starosty Tanvaldska nejvíce tíží. Starostové si stěžovali na nedostačující zimní údržbu na silnici I/10. V této věci jsem jednal s podporou starostů na ministerstvu dopravy a věc je následně řešena na základě závěrů z jednání. Další zásadní informací bylo zrušení Grantového programu G 99 a nastavení nového transparentního Dotačního fondu Libereckého kraje, který starostům měst a obcí usnadní žádání o dotace.  Jeho konečnou podobu bude schvalovat Zastupitelstvo Libereckého kraje 26. března,“ sdělil náměstek hejtmana Marek Pieter.

Mezi dalšími tématy setkání byly například informace o přípravě dalšího plánovacího období ke spolufinancování z EU 2014+, zákon o rozpočtové odpovědnosti a jeho dopady na města, zpracovávání strategického plánu Libereckého kraje ve vztahu k neziskovým organizacím, Místním akčním skupinám a dalším. 

Náměstek Marek Pieter také shrnul 100dní krajské vlády koalice Starostů pro Liberecký kraj a Změny pro Liberecký kraj. „Zatím se podařilo realizovat několik předem avizovaných kroků. Jedním z nich je například uveřejňování zápisů a podkladů pro jednání zastupitelstva, optimalizace tiskových zařízení v sídle Krajského úřadu LK, která přinese kraji úspory v provozních nákladech. Novinkou je také zveřejňování krajem uzavřených smluv a objednávek na portálu veřejné správy,“ uvedl Pieter. Dále doplnil, že v současné době pracuje jeho resort na zprovoznění tzv. rozklikávacího rozpočtu LK, a to tak, že se obyvatelé kraje budou moci prostřednictvím webových stránek LK kdykoli informovat o tom, v jaké finanční kondici je Liberecký kraj.

Starostové si také stěžovali na velmi špatný stav silnic v Údolní ulici v Desné, v Černé Říčce v Desné, ve Velkých Hamrech a v Tanvaldě na příjezdu k nemocnici.

Závěrečným a neméně důležitým bodem jednáním byl záměr přemístění stanoviště Zdravotnické záchranné služby LK bez dopadu na bezpečnost obyvatel z nevyhovujících prostor z Tanvaldu do bývalé hasičské zbrojnice ve Velkých Hamrech. Město Tanvald nabídlo další možnosti pro přemístění a nabídlo Libereckému kraji pozemek pro výstavbu nové stanice. V současné době, ale Liberecký kraj nemá vhodný dotační program pro spolufinancování výstavby.

„Město Velké Hamry je připraveno upravit nebytové prostory pro přestěhování stanoviště záchranky do tří měsíců“ sdělil starosta Jaroslav Najman.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky